Tarla Bitkileri Bölümü / Bölüm Olanakları


Laboratuarlarımız
 
  ÜRÜN YÖNTEM YAPILAN ANALİZ ÖRNEK DURUMU
1 Arpa (Tane) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) Kuru Madde, Protein Öğütülmüş Örnek
2 Ayçiçeği Küspesi NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) Kurumadde, Kül, Protein Öğütülmüş Örnek
3 Yem Bitkileri (Kaba Yem) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) ADF, K, Ca,Kuru Madde, Mg, P, NDF, ATP, Protein Öğütülmüş Örnek
4 Çeltik (Tane) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) Kül, Kuru Madde, Protein, Yağ Öğütülmüş Örnek
5 Kolza (Tane) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) Kuru Madde, Yağ, Protein, Glikosinolat Öğütülmüş Örnek
6 Mısır (Tane) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) Kuru Madde, Yağ, Nişasta, Protein Öğütülmüş Örnek
7 Mısır (Silaj) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) ADF, K, Kuru Madde, Mg, P, NDF, ADP, Protein Öğütülmüş Örnek
8 Soya (Tane) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) Kuru Madde, Yağ, Protein Öğütülmüş Örnek
9 Buğday (Tane) NearİnfraredSpektroskopisi (NIRS) Kül, Nişasta, Protein, Yağ, Nem Öğütülmüş Örnek
10 Tüm Bitkisel Ürünler Gravimetrik Kül Öğütülmüş Örnek
11 Tüm Yağlı Tohumlar Soxhalet Yağ Öğütülmüş Örnek
12 Tüm Bitkisel Ürünler Kjelteek, Kjeldahl Azot Oranı, Protein Hesabı Öğütülmüş Örnek
13 Tüm Bitkisel Ürünler Gravimetrik Kuru Madde Öğütülmüş Örnek
14 Tüm Bitkiler Gaz Kromatografisi Yağ Asiti Öğütülmüş Örnek
15 Pirinç TTSM Çeltik Tarımsal Değerleri Ölçme Denemeleri Teknik Talimatı; Türk Gıda Kodeksi Pirinç Tebliği Ham Tane ve Tebeşirleşmiş Tane Bozulmamış Pakette
16 Pirinç
Mandık veya Kırmızı Tane
Kırmızılı Çizgili Tane
Bozulmamış Pakette
17 Pirinç Bozulmamış Pakette
18 Pirinç Doğal Şekil Bozukluğu Olan Tane, Benekli Tane, Lekeli Tane, Sarı Tane ve Ambar Tane Bozulmamış Pakette
19 Pirinç Kırık Tane Bozulmamış Pakette
20 Pirinç Organik Yabancı Madde Bozulmamış Pakette
21 Pirinç İnorganik Yabancı Madde Bozulmamış Pakette
22 Pirinç Tane Uzunluğu Bozulmamış Pakette
23 Pirinç Uzunluk/Genişlik Oranı Bozulmamış Pakette
24 Pirinç Rutubet Miktarı Bozulmamış Pakette
25 Çeltik Kırıklı Randıman 500 gr.Çeltik
26 Çeltik Kırıksız Randıman 500 gr.Çeltik
27 Çeltik 1000 Tane Ağ.(Çeltik) 500 gr.Çeltik
28 Kargo 1000 Tane Ağ.(Kargo) 500 gr.Çeltik
29 Pirinç 1000 Tane Ağ.(Pirinç) 500 gr.Çeltik
30 Pirinç % Protein 500 gr.Çeltik
31 Çeltik Tane Nemi 500 gr.Çeltik
32 Pirinç Pişmiş Tane Uzunluğu 100 gr.Pirinç
33 Pirinç Jel Konsistensi 100 gr.Pirinç
34 Pirinç Jelatinleşme Sıcaklığı 100 gr.Pirinç
35 Pirinç Hacim Artışı % 100 gr.Pirinç
36 Pirinç Pişme Süresi 100 gr.Pirinç
37 Pirinç Dağılmayan Tane Oranı 100 gr.Pirinç
38 Pirinç Amiloz İçeriği 100 gr.Pirinç
39 Çeltik Tarımsal Değerleri Ölçme Deneme** Her Çeşit İçin 2000 gr. Örnek
 
Bölümümüzde Yapılan Analizler
L20 Doku Kültürü Laboratuarı
 
L19 Analiz Laboratuarı
 
L19 Tohumluk Laboratuarı
 
İklim Odası
 
 
Soğuk Hava Depoları
 
NIRS Laboratuarı
 
Deneme Alanlarımız
Kampüs Deneme Alanı
Mürdümük Denemesi Bituminosa Denemesi
Maş Fasulyesi Denemesi
Bafra Deneme Alanı