FAKÜLTEMİZ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. SEBAHAT SULLİVAN'IN PROJE BAŞARISI

Yazar: Ziraat Fakültesi | Tarih: 17 Ekim 2022

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan'ın 2532 TÜBİTAK Rusya Temel Araştırmalar Vakfı (RFBR) İkili İş Birliği Çağrısı kapsamındaki projesi, 131 proje arasında ilk 10'a girdi.

Her iki ülkede de tıp, teknoloji, silahlanma gibi alanlardan başvurulan 131 proje içinde ilk 10 projenin içine girerek desteklenmeye değer bulunan proje, 1 Temmuz 2021 ile 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında yürütülecek. Projenin Türkiye ekibi Prof. Dr. Sebahat Sullıvan (yürütücü), Prof. Dr. H. Güray Kutbay (araştırıcı) yer alırken; Rusya ekibinde ise Dr. Philipp Chetverıkov (yürütücü); Dr. Viktoria Letukhova, Dr. Sogdiana I. Sukhareva, Dr. Galina Y. Konechnaya, Prof. Alexey G. Desnitskiy, Dr. Anna E. Romanovich (araştırıcı) bulunuyor.