ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN PROJELERİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Yazar: Ziraat Fakültesi | Tarih: 8 Mart 2023

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Hüsrev MENNAN'ın yaptığı 123O060 proje numarası ile "Çeltik Ekim Alanlarında Yabancı Otlarla Mücadelede Herbisit Uygulamalarında ZİHA (Zirai İnsansız Hava Araçları)'lar İçin Optimum Uygulama Parametrelerinin Tespit Edilmesi" isimli proje 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında ve 123O021 proje numarası ile "Mısır Ekim Alanlarında Sorun Olan Amaranthus Palmeri S. Watson'nın Als ve Epsps İnhibitörü Herbisitlere Dayanıklı Popülasyonlarının Bioassay ve Moleküler Yöntemlerle Tespit Edilmesi" isimli proje 1002 - Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Danışmanlığını Prof. Dr. Ahmet BALKAYA'nın yaptığı ,722033 proje numarası ile "Yüksek Sıcaklık Stresine Tolerant ve Fonksiyonel Besin Elementlerince Zengin Yerli Hibrit Turp Çeşit Adaylarının Belirlenmesi" isimli proje 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ziraat Fakültesi Dekanlığı