ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN TÜBİTAK PROJESİ BAŞARILARI

Yazar: Ziraat Fakültesi | Tarih: 8 Temmuz 2022

Fakültemiz Bahçe Bitkileri bölümü öğretim üyeleri, Dr. Öğr. Üyesi Burak AKYÜZ' ün yürütücülüğünü yapacağı "Klonal Kestane Anaç Adaylarının Klasik Ve Yeni Nesil Tekniklerle In Vitro Çoğaltımı" ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet TÜTÜNCÜ' nün yürütücülüğünü yapacağı "Kesme Süs Bitkileri Yetiştiriciliğinde Hamsi Atık Hidrolizatlarının Biyoaktivatör Olarak Kullanılması" ile Tarla Bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlknur AYAN' ın yürütücülüğünü yapacağı "Yapay Meralarda Botanik Ve Fitokimyasal Çeşitliliğin Ot Verimi, Toprak Özellikleri Ve Kuzularda Canlı Ağırlık Artışı İle Antihelmintik Etkilerinin Belirlenmesi" isimli 1001 projelerinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenilmesi uygun bulunmuştur.

Üniversite-sanayi iş birliği TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1507 Programı kapsamında, Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet BALKAYA’nın araştırma geliştirme (AR-GE) danışmanı olduğu "Moleküler Markörler Kullanılarak Çoklu Hastalıklara Dayanıklı Marul Çeşitlerinin Geliştirilmesi" isimli proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI