Soğutma, Muhafaza, Taşıma Bilimleri ve Sanayicileri Derneği (SOMTAD) Bilgilendirme Seminerleri

Yazar: Ziraat Fakültesi | Tarih: 23 Şubat 2022

Soğutma, Muhafaza, Taşıma Bilimleri ve Sanayicileri Derneği (SOMTAD) ile Fakültemiz işbirliğinde “Gıdaların Soğukta Muhafaza ve Pazara Hazırlanması” konularını içeren aşağıda belirtilen konularda bilgilendirme seminerleri yapılacaktır. Konu uzmanları tarafından sunulacak seminerler, ürün muhafaza, ambalajlama ve pazara hazırlama konularında çalışan teknik elemanlara, özel sektöre, akademisyenlere, Ziraat Fakültesi ile Gıda Mühendisliği alanlarında öğrenim gören öğrencilere açıktır. Katılımlarınızı bekleriz.

SOMTAD Bilgilendirme Seminerleri

Tarih: 03 Mart 2022 Perşembe Saat: 14:00-17:00 Yer: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Konferans Salonu, Atakum

Seminer Konuları:

1. Depo tasarımı, Yükleme / Boşaltma Rampaları, Körük, Hava Yönlendirme.
  2. Soğutucu Akışkanlar ve Enerji Verimliliği.
  3. Önsoğutma / Soğutma / Ürüne Özel Muhafaza Teknikleri.
  4. Uzaktan İzleme ve Uyarı / Kayıt Sistemleri.
  5. Depolarda Yangın Önleme ve Söndürme Yöntemleri.
  6. Kontrollu Atmosfer Teknolojileri, Sorunları ve Geleceği.
  7. Pazara Hazırlama / Ambalaj / Lojistik.
  8. Depo Hijyeni, Depo Hastalıkları, Çözüm Önerileri.
  9. Ürün Kurutma Teknolojileri ve Geleceği.
  10. Tarım Ürünlerinin Üretim ve Tüketiminde Kullanılan Yeni Teknolojiler.