Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi, üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olarak dinamik akademik kadrosuyla çok sayıda öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir. 1976 yılında kurulan ve kadrosunda 55 profesör, 26 doçent, 17 doktor öğretim üyesi, 6 doktor araştırma görevlisi, 23 araştırma görevlisi ve 1 öğretim görevlisi bulunan Fakültemizde bin 370 öğrenci eğitim görmektedir.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Ziraat Fakültesi olarak güçlü ve dinamik, alanında söz sahibi akademik kadromuz ve fiziki imkânlarımız ile nitelikli ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve uygulamalarla ön plana çıkmak için çalışmalar yapmaktayız.
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Fakültemizde öğrencilerimize uygulama laboratuvarı, seralar kompleksi ve tarımsal araştırma ve uygulama alanları ile öğrendikleri bilgileri uygulayarak pekiştirme imkânı sunmaktayız.
“Gelecek Tarımda” anlayışından yola çıkarak yaşamın kaynağının tarımsal üretim olduğunun bilincini öğrencilerimize ve halkımıza anlatmak amacımızdır.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Fakültemizde öğrencilerimiz dört yıllık eğitimin sonunda edindikleri kazanımlar sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarında, tarımsal üretime dayalı özel sektör kuruluşlarında, kişisel işletme ve firmalarda çalışabilme ve çeşitli görevlerde yer alabilmektedir.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemizin Farabi, Mevlana ve Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişim anlaşmaları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz söz konusu değişim programlarından aktif bir şekilde faydalanmakta ve edindikleri deneyimlerle uzmanlık alanlarına ilişkin perspektiflerinin genişlemesine katkı sağlanmaktadır.
- Erasmus web sayası için Tıklayınız ...
- Farabi web sayası için Tıklayınız ...
- Mevlana web sayası için Tıklayınız ...
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Fakültemiz eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında tarımsal üretime yönelik desteklerin vererek dış paydaşlarla çalışmalar yürütmektedir. Tarımsal üretim alanında toplumsal çevreden gelen istekler doğrultusunda gerekli katkıları vermekteyiz. Ayrıca, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimi için Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.
Öğrenci Toplulukları için Tıklayınız ...